Toneel spelen met kinderen!

Kinderen vinden het heerlijk om te spelen. Ze spelen met poppen of auto’s. Ze verbeelden zich dat ze iemand anders zijn en kopiëren onbewust het gedrag van hun ouders en andere mensen die steeds om hen heen zijn. Ze spelen ‘vadertje en moedertje’, winkeltje, doktertje, ridder of koning. Hun fantasie sluit naadloos aan op wat ze zelf net ervaren of gelezen hebben. Ze gaan daarbij helemaal op in hun eigen wereldje. Kinderen vinden het ook heerlijk om aandacht te krijgen. Ze stelen graag de show.

Al spelend groeien

In deze special leer je hoe je kunt inspelen op deze natuurlijke behoefte van kinderen. Hoe je hen kunt leren zich te uiten, in een monoloog, een dialoog, met alleen lichaamstaal, door na te apen, anderen te spiegelen of iets uit te beelden. Je kunt gebruik maken van hun levendige fantasie om zich in te beelden in een dier of een ding. Zo prikkel je die fantasie, die dicht onder de oppervlakte schuilt, en help je kinderen zich losser te bewegen en uiten. Als spelende en lerende krijgen kinderen zelfvertrouwen. Ze leren niet alleen hun fantasie gebruiken, maar ook te oefenen, zich te concen-treren en samen te werken, voor elkaar open te staan en zichzelf een houding te geven. Kinderen met enige toneelervaring kunnen leren zelf een eenvoudig script te schrijven. Tenslotte leren ze van theatersport heel snel te reageren, diverse emoties vlug paraat te hebben en hun komische talenten te ontwikkelen.

Badkamer hulpmiddelen nodig? Kies voor Bano Benelux

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *